Sayfalar

28 Kasım 2012 Çarşamba

Ye Kürküm Ye!..

İnsanların bir başkasını kılık kıyafetine göre yargılamasına çok başarılı bir örnek. Gerçekten çok üzücü ve düşündürücü. Eskiden de böyle miydi, zamanla daha da mı arttı bu hale gelindi bilmiyorum ama insanlar ambalajdan başka hiç bir şeye önem vermez hale geldi...



2 yorum:

  1. Benzer konuyu ben de işlemiştim ve kişisel kanaatim kıyafeti ortadan komple kaldırsak işlerin daha kolay olacağı. Yani nüdist olsun herkes, kıyafet olmasın. O zaman ambalajın yarattığı ilk intiba ortadan kalkar (bu sefer de vücut ölçülerine, sağlıklı görünmesine göre değerlendirilebilir gelirinin iyi olup olmadığı. Günümüz sağlıklı kavramı kilolu olmamak, eğri/kambur durmamak vs -önceden şişmanlar sağlıklı/varlıklı kabul edilirdi vs, o konu uzun- yani mutlaka ilk intiba yaratacak bir özellik olacaktır şahsen tanımadığınız birisine karşı ama en aza indirmiş oluruz)

    Vel hasılı kelam, ambalaj mutlaka yetişme şartlarımızdan, çevre etkilerinden, öğretilerimizden dolayı belirleyici bir özellik olarak aklımıza kazınmış durumda ama bunu sadece önfikir dozunda tutabilirsek iyi olur, önyargı olursa işler karışır.

    Uzun yazdığım için afedersiniz ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksine, vakit ayırıp böyle uzun bir yorum yazdığınız için teşekkür ederim. Böyle uzun uzun yorumlar çok daha ilgilenildiğini gösteriyor ve mutlu oluyorum.

      Sil