Sayfalar

21 Aralık 2012 Cuma

Fütursuz Bilgiler Vol#4

Münir Özkul'un dedesi ve babası Paşa'dır. Asker bir aileden gelmektedir ve annesi onun da bir Paşa olacağı günlerin hayalini kurar. Belli bir yaşa kadar da Münir Özkul hep bu yönde yetiştirilir. Annesi öyle arzuluyordur çünkü. Fakat o bunu istememektedir. O tiyatroya, sinemaya gönül vermiştir. Bunu annesine kabul ettirmesi çok ama çok zor olur. Büyük kırgınlıklar yaşanır. Ve "Usta" içinde kalan ukdeyi "Annem başarımı göremeden öldü" diyerek dile getirir. Peki siz; Hababam Sınıfı'na sigara içirtmeyen, ön bahçede top oynatmayan ve maçlara kaçmalarına izin vermeyen, bunları yapmak üzerelerken yakalayan ya da yaptıktan sonra yağmur altında tek ayak üzerinde bekleten, haftasonu izinlerini iptal eden Mahmut Hoca'nın; yani Münir Özkul'un aşırı yaramaz bir öğrenci olduğunu, sürekli okuldan kaçtığını ve yukarıdaki hareketleri yaptığı için liseyi aynı Hababam gibi 8 yılda bitirebildiğini biliyor muydunuz?

3 yorum:

  1. Hayret... ilk defa duyuyorum ve çok şaşırdım.

    YanıtlaSil
  2. Hahah ben de yeni duydum :D valla.. Ne diyecegimi bilmiyorum ya ogretmen denince aklima gelen goruntu Münir özkul un yüzüdür.. Çok degerli bi insan.. Yazi ile beraber bize kendisini hatirlattogin icin de ayrica mutlu oldum.

    YanıtlaSil
  3. Çok seviyorum ya bu adamı, hasta olduğu için hep korkuyorum her an kötü bir haber gelecek diye:(((Hülya Koçyiğit'le çevirdiği bir,iki komedi filmini ne zaman gelse tvye kaçırmam keyifle izlerim, her rolü mükemmel oynayan,usta bir sanatçı...

    YanıtlaSil