Sayfalar

24 Ocak 2014 Cuma

Bugün bir "mum" yakın...

Bugün 24 Ocak..

Bu ülkenin belki de en önemli aydınlarından, bugünkü karanlıklara düşmemizin önünde kurmaya çalıştığımız sete canı pahasına omuz atıp destek vereceklerden biri olan Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümü…

"Sana 2014'ün 24 Ocağından sesleniyorum Uğur abi.. Sen aramızdan ayrıldığından, ayrılmak zorunda bırakıldığından beri çok şey değişti buralarda. Mesela artık o kadar çok yolumuz var ki.. Kaldırımlarımızdaki taşlar her seçim öncesi değiştiriliyor mesela. Halkını düşünenler; daha güzel yollarda yürüsün insanlar diye sürekli yola yatırım yapıyor. Mesela su sızdırsa bile denizin altından bile yolumuz var artık. Anayasamız değişiyor mesela. Bakıyorlar bir değişiklik fayda sağlamadı yollarına, değiştiriyorlar. Halkın haberi bile olmuyor bundan Uğur abi biliyor musun? Çünkü onlar tlevizyonla uyutuluyor, çünkü onlar saçma sapan magazinle uyuşturuluyor çünkü onlar hiç ama hiç kitap okumuyorlar Uğur abi.. Çünkü onların gittiği yol hep aynı.. Ayakkabı kutularımız var mesela. Eskiden, hani senin zamanında pul koleksiyonu yapardık ya? Artık bu kutuların koleksiyonu moda abi. Çünkü çoook değerli..

Sonuç mu? Sonuç yine yola yatırım.. Kendi yollarında durmak yok yola devam ilerliyorlar. Dediğim gibi sen gideli o kadar çok şey değişti ki.. Ama hiç biri aydınlıuğa doğru olmadı bu değişimlerin. "Aydınlanma"'yı bir otel dolusu ülke aydınını yakarak meydana çıkan bir şey sandılar. Çok yanlış anladılar..

Ama üzülme Uğur abi.. Biz bir avuç da kalsak sonuna kadar ışığa yürüyoruz. Yürüyeceğiz.. Bugün Ulu Önderimizin lehine bir düşünce dile getirmenin bile suç sayılabileceği mide bulandırıcı ortamda biz sen ve arkadaşlarının ışığına yürüyeceğiz. Çocuklarımız Uğur abisini, Nazım abisini dinleyecek bizlerden.. Deniz abileri, Mahir abileri gibi onurlu olmayı öğrenecek. Erdal Eren abilerinden vasiyet gençliklerini adam gibi yaşayacak ve en önemlisi, bir mum alevi dahi olsa aydınlıktan yana olacak.. Güneş toplayacak bizim için..

Rahat uyu Uğur Abi.. Ruhun şad olsun.."




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder