Sayfalar

5 Nisan 2014 Cumartesi

İhmalkarlığın bu kadarı..!!!

Hayır gerçekten anlamıyorum. Türk milleti gösterişi sever ya? Hani alışveriş yapmasak da "Dostlar alışverişte görsün" diye bir lafımız bile var ya? Bi işimiz de doğru olsun be kardeşim. İsyan edecek hal kalmadı artık yemin ediyorum.

Pamir..

3,5 yaşında ve evet bir çoğumuzun çocukluğundan daha haylaz. Olabilir. Dün sabah kayboldu ve tüm İstanbul tek yürek olup onun için güzel şeyler düşünerek onu aramaya başladı. Akut, jandarma, polis, bir çok arama kurtarma ekibi ve hiç tanımasalar da bir çok gönüllü seferber oldu. Buraya kadar hiç bir sıkıntı yok. Hatta daha fazla insan gelmesin, arama sıkıntıya girmesin diye uyarılar da yapıldı. Yaklaşık 4 km'lik bir alanın tarandığı ifade edildi. Ancak 1 saat önce Pamir'in komşu evin havuzunda ölü olarak bulunduğu açıklandı...

Daha önce de bir kaç kere evden kaçtığını söylemişti babası. Ama hepsinde kapıdan kaçmış pamir. Bu defa 2,5 metrelik bahçe çitlerinden atladığı düşünülüyordu. Aklımın almadığı şeyler var. O kadar ekip oraya toplanıyor, arama yapmaya başlanıyor, ama "Bu çocuk burdan nasıl atlar ki?" diye sorulduğu halde yan evin havuzuna bakmak akıl edilemiyor! Hadi onu da geçtim, "Değnekle şöyle bir yokladık havuzu" gibi bir açıklama yapılıyor. Yani kısacası oraya toplanan onca kişinin arasından 1 kişi de çıkıp "Bu çocuğun buradan atlaması olası değil, önce yan evlerin etrafını iyice kontrol edelim" diyemiyor. Olacak şey değil gerçekten.

Arama kurtarma ekibinin olay sonrası açıklaması daha da fena;

"Daha dikkatli olmamız gerekiyordu. Ama bu da bir tecrübe oldu."

Şaka mısın birader sen? Hayır 1 Nisan'ı da geçtik? Neyin tecrübesinden bahsediyorsun? Yapmanız gereken ilk şeyi yapmayarak çıkıp bir de açıklama yapıyorsun. Yazının başında da dediğim gibi biz gösterişi severiz. Sayıca ne kadar kalabalık adam toplarsak oraya o kadar çok arıyoruz anlamına geliyor ya? Ama 1 kişinin de kafası çalışmıyor ne yazık ki..

Bunlar yetmiyormuş gibi bir de Pamir'in ölümü üzerinden siyaset yapmaya çalışanlar oldu. Yok bu olay da Gezicilerin eylem hazırlığıymış, yok zaten Pamir'in ailesi aleviymiş.. Bi s.ktirin gidin be!

Sonuç olarak muhteşem bir arama kurtarma çalışması sonucu Pamir'in artık meleklerin arasına karıştığını öğrendik. Ailesine başsağlığı diliyorum.

4 yorum:

  1. Ekipten biri o havuza daha önce uzun kalaslarla bakıldığını yazmış ve orada olmadığından oldukça da emin olduğunu söylüyor. Detaylar düşündürücü gerçekten.
    Sabahtan beri Pamir-Gezi olayları ilişkisini kurmaya çalışıyorum. Baharın gelişini eylemlerle kutlamak alışkanlık olmuş onun için bahaneler yaratılıyormuş.Komik. Uykusuzun bir kapağı vardı herkes dışarı çıksın ülkeyi bok götürüyor, yıkayacağım diye, tam işte o durumlar.

    YanıtlaSil
  2. Aslında uzun bir yorum yazmıştım ama hepsini sildim.
    Sonuçta ortada yiten bir can var, ne desek boş. Allah rahmet eylesin...

    YanıtlaSil
  3. O havuza farklı farklı bir kaç ekip daha önce bakıldığını defalarca söylediler, haksızlık etmemek lazım bence. Dün kaybolduğunu öğrendiğimden, bugün öldüğünü öğrendiğim saate kadar hep içim bir tuhaf oluyordu. Öldüğünü öğrendiğim saatten beridir, sanki kendi çocuğum ölmüş gibi, kendimi çok kötü hissediyorum. Hayatta uzatmaları yaşayan o kadar insan, ölmeyi milyon kez hak etmiş onca insan dururken, bu çocuk neden ölür? Neden bu kadar adaletsiz lan bu dünya?
    Ölümden daha kötüsü olamaz ama, ben ço kötü şeyler düşünüyorum. Bu çocuğu birisi sokakta birisi görüp kaçırdıysa, kötü bir şeyler yaptıysa, sonra da korkup, öldürüp o havuza attıysa ya da herhangi birisi herhangi bir sebeple bu çocuğun canına kıydıysa ve bunu yapan mahluk yakalanıp sadece hapis cezasıyla cezalandırılırsa işte o zaman biz hepimiz ölelim. Ölelim amk...

    YanıtlaSil
  4. Elinize, yüreğinize sağlık :)

    YanıtlaSil