Sayfalar

19 Nisan 2013 Cuma

Baba'yı Anlamak...

Babamla ne zaman tartışsak, kavga etsek, "Bir gün baba olduğunda, ev geçindirdiğinde anlarsın..." derdi. Ergenliğin ateşiyle kulağımda bir çizikti tabi bu laf.. İşlemiyordu bile. Ama bugünlerde babamın ne söylemek istediğini anlıyorum sanırım. Şuan evlilik hazırlıklarıyla boğuşuyorum. Haziranın 30'unda düğünüm var beklerim :) Bir ev kurmanın, geçindirmeye çalışmanın zor olduğunu tahmin ediyordum tabiiki az çok ama tahminimden bu kadar farklı ve stresli olabileceğini düşünmüyordum. Evet, mutlka düğün hazırlıklarının stresi de buna eklenmiştir ama yine de bir ev geçindirme sorumluluğu bambaşka bir şeymiş. Daha tam içine girmeden söylüyorum bir de bunu. Babam 4 kişilik bir aileyi yıllarca hiç bir şeyi eksik etmeden, kimseye muhtaç olmadan geçindirdi ya? O David Copperfiel'lar efendime söyliyim Dynamo'lar falan yalan.. Gerçek sihirbaz, gerçek kahraman babammış. Ben şimdi bile "ulan faturalara ayıracak bir şey kalıyor mu?" ya da öğle yemeğini işte yersem ordan da şunu kısarım diye hesap yapıyorsam, babam demekki nelerinden vazgeçmiş bizim için... Saygılar Kenan Yanık...

4 yorum:

  1. Tanrı, ev kuranlara yardım edermiş, hayrlı olsun..hakikaten bir önceki nesil ne diyorsa doğrudur..şimdiden tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar yorucu da olsa tatlı bir süreçtir bu. Zamanla alışırsınız ama sevdiğiniz için fedakarlık yapmak da dünyanın en güzel işidir :) Tebrik ederim... Önünüzde uzun ve güzel yıllarınız olur inşallah :)

    YanıtlaSil
  3. gerçekten çok keyıfle takıp edıyorum sizi
    duyguyla gerçeği bir arada pylşabılıyorsunuz:)
    saygılar..

    YanıtlaSil
  4. Tebrikler.
    Hala hayattayken babanızı anladığınızı ve onu sevdiğinizi söyleyin,gönlünü hoş tutun...

    YanıtlaSil