Sayfalar

8 Mart 2013 Cuma

Müslüman Bunlar...

Her sabah haberleri okurken "Yuh ulan daha ne hale gelecek" tepkisini vermekten yoruldum artık. Ama ne hikmetse şaşırma eşiğimiz okadar yükseldi ki bunların sayesinde, her şeyi normal karşılar olduk. Kendilerini "Muhafazakar" bir yönetim olarak nitelendirip sözde inançlarına ters olan ne varsa icraata geçiriyorlar. Son bomba artık "Kaçak Kur'an Kursları"'na ceza verilmeyeceği... Neden? Çünkü kendi amaçlarına hizmet ediyor. "Kaçak" ibaresi neyin başına gelirse gelsin yasal değildir, yasaktır. Bu toplum kuralları açısından da böyledir, dinen de, etik olarak da... O kurs para almayacak mı? O kurs vergi kaçırmış olmayacak mı? Bir şeyleri yaygınlaştırmak ya da at koşturabileceğiniz ortamı hazırlamak için yapılan hareketin de bu kadar ucuzu olmaz! Olmamalı! Sen devlet olarak resmen "Kaçak" bir ticarethaneye ceza vermeyeceğini açıklıyorsun! Bunun açıklaması olamaz! Of ulan nerde yaşıyoruz ya..

4 yorum:

  1. Ne tuhaf değil mi?ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar,ne kadar böyle yuvalar açarlarsa açsınlar okullarda ne biçim sorunlarla karşılaşılıyor hep.Özellikle bu yuvalarda kalan çocukların yemediği halt yok maşallah

    YanıtlaSil
  2. bir de kaçak kreşler var ki her mahalle de
    açılan ..onlar ne olacak..

    YanıtlaSil
  3. bir çocuk, okul öncesi bile olabiliyor bazen, bir atatürk resmi öpmesi fotoğrafına hayran kalan bayılan, bu çocuğu yetiştiren anne babaya methiyeler dizen insanların bu tarz şeylere tepki göstermesini açıkça kavrayamıyorum. her iki taraf da çocukların beynini yıkıyor, özgürlüğünü zedeliyor, ikisi de bir tanrı fikri, biri allaha tapıyor, biri atatürke. üzülüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asla katılmıyorum bu düşüncesine. Atatürk'ü tanrılaştırmıyor diğer aile. Atatürk sevgisini veriyor çocuğuna. Diğerleri gibi dini gerekçeler, daha doğrusu safsatalarla çocuğun zihniyetini mahvetmiyorlar. Kıyaslama yapılamayacak bir şey bence dediğiniz.

      Sil