Sayfalar

16 Mart 2014 Pazar

Ölü Bebekler..

Yolda kıyıda köşede mantar gibi biten dilencileri biliyorsunuz. Özellikle Suriye'liler ülkemize yığıldıkça bu dilenci sayısında bir patlama yaşandı. Dilenci konusunda hep şöyle düşünmüşümdür; Bir insanın gerçekten ihtiyacı varsa, muhtaçsa, rahatlıkla yardım isteyemez. Utanır, çekinir. Bence böyledir. O nedenle bu tarz şaklabanlar yüzünden gerçekten ihtiyacı olan insanlar da kurunun yanında yaş misali güme gidiyorlar. İnsanlarda artık bir güven kalmadığından kimse yardımcı olmak da istemiyor. Bilemiyorsunuz ki gerçek mi değil mi? Kimse enayi yerine konmak istemez. Örneğin ben üniversite öğrencisiyken, yaşadığımız şehrin ana caddesinde bir dilenci kadın yakalanmıştı ve üzerinden 3000 tl nakit para çıkan kadının 11 tane dairesi olduğu ortaya çıkmıştı.

Gelelim asıl mevzuya. İnsanların duygularını sömürmeye çalışan bu asalakların kullandığı yegane yöntem kucağa bir bebek alıp, insanların o bebeğin durumuna acımasını beklemektir.

Geçtiğimiz günlerde bir haber gördüm ve o an resmen beynimde şimşekler çaktı. Çok uzun zamandır gözüme takılan ama konduramadığım bir şeyin gerçek olabileceğini düşündüm. Bilmem siz de fark ettiniz mi ama çoğu zaman küçük bir kızın ya da kadının kucağında yatan bebek hiç hareket etmez ya da ağlamaz. Ve en fazla 2 gün sonra o kucakta farklı bir bebeğe rastlarsınız. Rusya'da yayınlanan habere göre, bu tarz çeteler aklınıza gelebilecek her türlü ortamdan bebekleri çalarak başlıyorlarmış işe. Aile arasın dursun, gitti. Daha sonra bebeğe votka ve uyuşturucu verilerek bebek öldürülüyormuş. O nedenle hiç bir ağlama ya da hareket olmuyormuş. Bunun gerçek olduğuna inanıyorum. Aklım ne kadar kabul etmek istemese de inanıyorum.

Nolur siz de böyle bir şey fark ederseniz hemen yetkililere haber verin. Ben öyle yapacağım.

2 yorum:

  1. Çok korkunç. İnsanlar bebeklere bile acımıyorlar artık. Para kazanmak gözlerini kör etmiş.

    YanıtlaSil
  2. Almanya da da durum böyle ne yazik ki. Gercek ihtiyaci olanlari zamani ile bulmus bulunuyorum. Kendime göre ufak yardimim oluyor. Allah kabul etsin hepimizin yerdimlarini.

    YanıtlaSil