Sayfalar

20 Aralık 2012 Perşembe

En Muhteşem Yüzyıl(!)

"Bu da dahil tüm genellemeler yanlıştır."

"Ülke nereye gidiyor?" tarzında ülkenin kurtarılmaya çalışıldığı meyhane masası muhabbeti aromalı bir yazı yazmak istemiyorum ama gerçekten bilmiyorum nereye gidiyor... Her sabah bir çok gazetenin haberini okuyarak başlarım güne ama her günüm artık daha endişeli başlıyor. Hatırlayacağınız üzere Tayyip başka hiç bir işi olmadığından yanlış tarih bilgisiyle "Muhteşem yüzyıl"'ı eleştirmiş ve bununla da kalmayıp hedef göstererek yargının üzerine düşeni yapması gerektiğini zırvalamıştı. Bu eleştiri "Süper Baba" dizisini "Biz süper güçleri olan bir baba tanımadık" şeklinde eleştirmekle aynı kategoride. Hatta yarışır bile. Peki sonra ne oldu? Bu saçma sapan eleştiri karşısında duruş sergilemesini beklediğimiz, "Bu bir kurgudur" diyerek kendi bildiği doğrulukta ilerlemesini umduğumuz dizi yapımcıları ne yaptı? Belki yayından kaldırılma korkusu belki de Tayyip'e şirin görünme çabasıyla bu haftaki bölümde Hürrem'e namaz kıldırdı... Hadi diyeceksiniz ki "Osmanlı döneminde olan bir şey bu ne alakası var?" Öyleyse neden şimdi? Neden bu eleştirinin üzerine? Ve neden böyle bir şeylere yaranma çabasıyla? O kadar üzüldüm ki bu sabah bu haberi görünce. Bu kadar mı korkar oldu artık insanlar? Bu kadar mı tekelleşti bazı şeyler? Nefret ettim yemin ediyorum....

3 yorum:

  1. sanatla, sinemayla, müzikle hiç alakası olmayan bunlardan zerre kadar anlamayan bir adamın "bu böyle değil" demesi.. manavın ameliyata girmesi kadar saçma değil mi.. hadi diyelim ki o, her işe burnunu sokan bir kendini bilmez.. Asıl sorun onun sözüyle hareket edenlerde.. nedeni bilinmez ama evet, bu kadar korkuyorlar.. Bi şekilde inandırıyor insanları, hipnoz mu ediyor, bilinçaltı mesaj mı veriyor ne yapıyorsa artık..

    YanıtlaSil
  2. Atakan beyin yorumuna aynen katılıyorum.

    Tayyip Erdoğan bilindiği üzere imam hatip mezunu.

    Başka bir okul yani bir üniversite, yüksek okul bitirip bitirmediği meçhul! Kimse bilmiyor. wikipedia da iktisat filan diye bir şey yazmıştı ama işkillendim çünkü geçen kasım ayında öğretmenler gününde öğretmenleri çağırtmış. Gelen öğretmenlerin isimleri tek tek google da araştırdım HEPSİ imam hatip lisesindeki işte ingilizce, sosyal, kuran, vs. öğretmenleri.

    imam hatip lisesi mezunu birisinin dizilere, heykellere burnunu sokması hadsizlikten öte, kendini padişah sanmaktır, eline kalem kağıt versek çöp adamdan ötesini çizemeyecek adam heykel bölümü mezunlarının heykellerini eleştirme hakkını nereden buluyor? Sen ne anlarsın heykelden? Sen ne anlarsın baleden? Sanattan? Diziden, sinemadan? Git SAMAN tv'de 24 saat dini dizi izle!

    amaaan açtırmayın kutuyu söyletmeyin kötüyü..

    YanıtlaSil
  3. biri ona tarihi dizilerden diil, belgesellerden, kitaplardan öğrenmesi gerektiğini söylesin bence.

    bir de üzmesin kendini, şehzade mustafa öldürüldükten sonra kimse izlemeyecek diziyi bi daha :)

    YanıtlaSil