Sayfalar

9 Ekim 2013 Çarşamba

Day & Night - Gece & Gündüz (Pixar Short Film)


Gece ve gündüz arasındaki çekişmeyi bu kadar eğlenceli hiç bir yerde izlememişsinizdir. Benim gibi Pixar aşıkları için bu kısa film ilaç gibi gelecektir. Daha önce bir öğretmen okur öğrencilerine izletecek film aradığından bahsetmişti bir yorumunda. Bu gayet güzel bir seçenek olabilir. Umarım beğenirsiniz.



Eve Düşen Balyoz...

Bugün Balyoz davasının karar günüydü. Sanırım artık karar verildiği için dilediğimiz gibi, rahatlıkla düşüncelerimizi dile getirebiliriz? Hani paket de açıldı, hani daha demokratik bir ülkeyiz ya artık?(!)

Bugün birçok ev gibi yakınımda bir eve de balyoz düştü... Bir aileyi paramparça etti. Ben inanıyorum ki dünyanın hiç bir yerinde böylesine küflenmiş bir adalet sistemi ve yaşanmışlıklar yoktur. Üzerine hiç bir yorum yapmadan Bugün cezası onanan askerlerimizden birinin eşinin yazdığı yazıyı paylaşmak istiyorum sizlerle. Ata'mızın kemiklerinin sızlamadığı, daha aydınlık günler umarım bekliyordur bizi...

"Öncelikle dualarıyla beni yalnız bırakmayan, arayan, mesaj bırakan arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim.. 

Bugün eşimin sırtında lekesizce taşıdığı ünüformasını çaldılar, ekmeğini çaldılar, çocuğumuzun geleceğini çaldılar. 50 kuruşluk bir cd de sırf adı geçiyor diye 13 yıl 4 ay cezasını onadılar suçsuz yere.. Öğrendik ki bu ülkede aslında adalet hiç yokmuş.. Kırmızı ışıkta bile duran, yıllarca Doğu batı demeden çalışan bizim, bütün değerlerimizi, inançlarımızı çaldılar.. Kızımdan babasını, ablalarından kardeşlerini, annesinden evladını çaldılar.. 

Ilk yapacağım işlerin başında bir kutuya doldurduğum eşimin üniformalarını, rozetlerini takdirlerini en üste de kızımla babasının resmini koyarak Genelkurmay başkanı olan kişiye kargoya göndermek olacak.. Bunları yaşatanların hepsi nefes aldıkları her gün vicdan azabından can veremesinler.. Ergün Saygun'un dediği gibi " şimdi güç onlarda ama hak hep bizimledir" biz o haksız yere verilen cezayı boynumuza madalya yaptık. Ne mutlu bana gerçek bir Kahraman eşi olmuşum.. Koltuklarında rahat oturan Necdet Özel'e de diyorum ki suçsuz yere ordudan atılan gencecik subaylarının vebali yüreğine taş gibi otursun.. Bugün telefonlarıma bakmak istemiyorum, beni affedin.. 

Ne olursa olsun biz dimdik ayaktayız ve herşeye rağmen direniyoruz..Ziyaret yerimiz artık Hasdal yerine Silivri olacak sadece.. Sevgiler herkese."

Allah Belanı Versin Senin!

Bugün hürriyet gazetesinde gördüğüm haber günümü resmen mahvetti. Ben böyle insanlık dışı şeyler görmeye artık dayanamyorum. Suudi Arabistan'da hayvanın teki 5 yaşındaki kızına tecavüz edip öldürüyor. Gerekçe olarak da "Kızlığından şüphe ediyordum" diyor. Allah belanı versin senin.. Verilen ceza da 8 yıl hapis ve 800 kırbaç.. Kimse kusura bakmasın ama madem şeriat hükümlerine uyan bir ülke orası, aynı şekilde sana da tecavüz edilmesini o kadar isterdim ki! Sonra da öldürülmeni!!! İnsan olmandan şüpheleniyorduk derdik sonra da.. Bahanemiz de hazır olurdu.. Bu orospu çocuğunun idam cezasına ya da daha ağır bir cezaya çarptırılmamasının sebebi de ne biliyor musunuz? Kızı öldürmüş olması. Yani onu o utançla yaşamaktan kurtarmış olması.. Tipine sıçtığım!!.. Allah hepinizin belasını versin!!!

7 Ekim 2013 Pazartesi

Farmville Gerçek Oldu..:)

Haberi gördüğümde "Bu ne lan"dedim. Net. Ama merak edip okuyunca acayip sevdim fikri. Ben köyde tarlaların arasında büyüdüm. Ama günümüzde bu muhteşem hayat koşuşturmasında, oturduğumuz apartmanların altında bahçe imkanımız olamayabiliyor :)

Semih Salnur adlı Su ürünleri Mühendisi vatandaşımız böyle bir proje gerçekleştirmiş. Tübitak'ın da destek verdiği olay İzmir-Menderes'teymiş. Farmville'in gerçek versiyonunu düşünün. Bir tarlanız oluyor. Evden doğru onu suluyor bakımını yapıyorsunuz. Yani siz bilgisayarınızdaki program vasıtasıyla "sula" dediğinizde tarlanızdaki gerçek görevliler gidip suluyor, hasatı toplayıp kargoyla evinize yolluyorlar. Kendi domates, salatalık, çileğinizi yiyorsunuz :)

İlerde hayvan de eklenecekmiş. Yalnız şuan sadece 650 tarla varmış. Tarlaların aylık masrafı da 10-15 lira arasında değişiyor. Bence çok eğlenceli olur, aklınızda bulunsun..